از نخستین روزهای سال ۲۰۱۹ میلادی که ویروس مرموز کرونا ظهور پیدا کرد تا همین امروز که ۲۲ ماه از آمدنش میگذرد، تلاش برای مهار بیماری ناشی از آن ادامه دارد.
مهندسان با ترکیب دو نوع باتری موفق به ساخت نوع جدیدی از باتریها شدهاند که میتواند انقلابی در عرصه ماشینهای برقی و سایر فناوریهای مبتنی بر باتریهای لیتیوم یون ایجاد کند.
دستگاه جدیدی به نام "تراباکس"(Terrabox) قادر است الکتریسیته و شن و ماسه را به صفحات خورشیدی تبدیل کند. این دستگاه با تغییرات آب و هوایی مبارزه میکند و میتواند روزی به ماه، مریخ و فراتر از آن ارسال شود.
قائم مقام رییس دانشگاه صنعتی اصفهان در امور بینالملل و توسعه ساختارهای فناوری گفت: این دانشگاه در اجرای ۲ طرح علمی بزرگ دنیا شامل "سِرن" و "سِزامی" مشارکت دارد که از مهمترین دستاوردهای روابط بینالمللی آن در سالهای اخیر بهشمار میرود.
سازمان اداره حرمین شریفَین در عربستان شامگاه یکشنبه از انجام عکسبرداری پیشرفته با فناوری" فاکس استاک پانوراما" از حجر الأسود خبر داد. این سنگ در رُکن شرقی کعبه در ارتفاع یک متر و نیم از زمین نصب شده است.
دبیر منطقه ویژه علم و فناوری اصفهان گفت: تلاش ما، توسعه گلخانههای خودپایدار است تا با بهره گیری از فناوریهای نوین، در مصرف آب و انرژی استفاده بهینه صورت بگیرد.
وزارت بازرگانی دولت آمریکا، دستورالعملهای جدیدی برای جلوگیری از منع برخی مبادلات مربوط به فناورهای ارتباطی با چین، ایران و چهار کشور دیگر معرفی کرد. یک مقام ارشد آمریکایی گفته دولت این کشور طی روزهای آینده تحریمهای بیشتری علیه ایران اعمال خواهد کرد.
شهرسازان ژاپنی، ساخت شهر هوشمند را براساس ایدهٔ شهرهای انسانمحور و برای سالهای آینده طراحی کردهاند و تمامی جنبه های زندگی شهروندان را در نظر گرفتهاند؛ از مصرف انرژی و حملونقل، تا فعالیت اجتماعی و خدمات اورژانس.
بهترین خبر در مورد آن دسته از واکسنهای کووید-۱۹ که از فناوری "آرانای پیامرسان"(mRNA) بهره میبرند، این است که این روش میتواند بسیاری از بیماریهای دیگر و سرطان ها را نیز سریعتر مغلوب کند. دو متخصص سرطان که زن و شوهر و بنیانگذاران شرکت "بیونتک" هستند، از این روش نتایج درخشانی گرفتند.
دانشمندان در دانشگاه بیلکنت آنکارا، با ایجاد یک سیستم تشخیص ویژه قادر شدند تا سرعت تشخیص ویروس کرونا را با ضریب اطمینان 99 درصد، به 10 ثانیه کاهش دهند.
ارتش بریتانیا نوع جدید پهپادهای کوچک و فوق پیشرفته به نام«سوسک» را به خدمت گرفته که از قابلیت تجسسی فراوان برخوردارند و اندازهای در حدود یک گوشی هوشمند دارند.
استاندار اصفهان گفت: هنوز توانمندیهای پژوهش و فناوری استان را نشناختیم، ابزار و وسایل خوبی در اختیار داریم که باید پژوهشگران در بخشهای مختلف آنها را شناسایی کنند.
یک مهندس فیلیپینی اخیرا توانسته با استفاده از ضایعات میوه و سبزیجات یک ماده فلورسنت جدید بسازد. این ماده نور را جمعآوری کرده و سپس آن را به برق تبدیل میکند. محقق این مطالعه بابت آن برنده "جایزه جیمز دایسون 2020 شده است.